Næringsprøve

Til kursus- og prøvesteder vedr. næringsbrevsordningen.

Næringsbrevsordningen ophører og man skal derfor ikke længere have bestået næringsprøven eller alternativt have en særlig uddannelse for at drive fødevarevirksomhed.

Den 1. januar 2015 ophører næringsbrevsordningen og Næringsbasen nedlægges. Det betyder, at man fra denne dato ikke længere skal have næringsbrev for at drive fødevarevirksomhed.

Folketinget har den 4. december 2014 vedtaget, at hele næringsbrevsordningen ophører og Næringsbasen nedlægges den 1. januar 2015.

Det betyder, at man fra den 1. januar 2015 ikke længere skal have næringsbrev for at drive fødevarevarevirksomhed, uanset om det er en fødevarebutik, en cateringvirksomhed, en restauration eller en fødevareengrosvirksomhed.

Af særlig betydning for kursus- og prøvesteder er, at man derfor heller ikke længere skal have bestået næringsprøven eller alternativt have en særlig uddannelse for at drive sådan fødevarevirksomhed.

For restaurationer er det således heller ikke længere en betingelse for at have alkoholbevilling, at virksomheden har næringsbrev.

Virksomheder, der har næringsbrev, skal ikke gøre noget i forbindelse med, at næringsbrevsordningen ophører.

Tilmeld nyhedsbrev

Vil du have en mail, når der er nyt fra Niels Brocks Kursuscenter?

* Skal udfyldes
Punkter med * Skal udfyldes