Digitale medier

OK 2018 – Varsel om strejke og lockout.

Læs mere her

Digitale Medier | HHX

Digitale Medier er en uddannelse i at opstarte, drive og tilpasse en virksomhed, der er afhængig af teknologi. Det kunne f.eks. være webshop, en app eller en online-platform. Denne viden opbygges, gennem et samarbejde mellem fagene som f.eks. er afsætning og informatik.

Vi går i dybden, med mulighederne digitale medier giver for at markedsføre dine produkter og services gennem bl.a. Facebook, Instagram, SEO og Google AdWords.

Vi kommer både til at arbejde med app-udvikling, digitale markedsundersøgelser og prototyping ved hjælp af vores nye 3D-printere.

Det er ikke et optagelseskrav, at du har tekniske færdigheder eller erfaring med webshops – det skal vi nok sørge for, at du får.

Fag på Digitale Medier

STUDIERETNINGSFAG

 • Virksomhedsøkonomi A
 • Informatik B

SPROG

Vælg et af følgende fag:

 • Tysk B fortsætter
 • Fransk B fortsætter

VALGFAG

Vælg en af følgende muligheder:

 • Afsætning A og 1 C fag (Innovation, Programmering, Psykologi eller Markedskommunikation) eller
 • Afsætning A og Matematik A

Se studieplaner her

Når du skal vælge valgfag, bedes du prioritere dine ønsker. Vi gør alt, hvad vi kan, for at opfylde dit ønske. Desværre kan vi ikke altid oprette hold på grund af for få tilmeldinger, eller fordi antallet af tilmeldinger er utilstrækkeligt til, at vi kan oprette hold nummer to eller tre.

Obligatoriske fag på HHX

 • Dansk A
 • Engelsk A
 • Afsætning B
 • Virksomhedsøkonomi B
 • International Økonomi B
 • Historie B
 • Matematik B
 • Samfundsfag C
 • Erhvervsjura C
 • Informatik C
 • 2. fremmedsprog mindst B

Aktiviteter på Innovationsgymnasiet

Hvert år er der en lang række aktiviteter på Innovationsgymnasiet, hvor du får mulighed for prøve kræfter med innovation i praksis. Målet er at bringe eleverne og teorien ud af klasselokalet og sikre, at du får et realistisk billede af, hvad der skal til for at være innovator og iværksætter. Innovationsgymnasiet kører blandt andet:

Iværksættermesser

Besøg på Danmarks største iværksættermesse, hvor der er mulighed for at få sparring til sin forretningsidé eller finde samarbejdspartnere og leverandører.

Direktør camp

Camp for kommende direktører, hvor der er fokus på kommunikation, ledelse og motivation af medarbejdere og svære beslutninger. Kun for de udvalgte direktører på Studieretningen Innovation.

Danish Entrepreneurship Awards

Besøg på Danmarks største event for entreprenørskab, der samtidig er Danmarks største idekonkurrence. Over 3500 elever fra hele landet deltager.

Studietur

Udlandsrejse hvor virksomhedsbesøg, innovation og iværksætteri er i fokus. Det er ikke obligatorisk at deltage på studieturen, men vi anbefaler alle elever at tage med. Har du ikke mulighed for at deltage, vil du blive tilbudt undervisning i en anden klasse i mellemtiden.

Regionale og nationale salgsmesser

Alle messer og konkurrencer er en del af Company Programme, der afholdes af Fonden for Entreprenørskab: Young Enterprise. Det handler om, hvem der kan lave den bedste virksomhed på ungdomsuddannelserne. Der deltager knap 4000 elever på landsplan.

Dansk Designcenter

Besøg på Dansk Designcenter, der sætter fokus på betydningen af design i forhold til produktudvikling og afsætning af produkter.

Masterclasses

De dygtigste elever deltager i særundervisning på universitetet, hvor de får en forsmag på, hvad de har i vente, når studenterhuen er kommet på.

Innovation Academy

I efteråret 2015 blev forsøget, Niels Brock Innovation Academy, skudt i gang. Det er et forløb, der skal træne eleverne i de innovative værktøjer og arbejdsmetoder. Det sker gennem anerledes aktiviteter såsom idéværkstedet og gennem særlige brætspil.

Se og læs mere om Innovation Academys facebookside.

Hvad kan du blive?

Digitale Medier er adgangsgivende til videregående uddannelser og giver et særligt godt udgangspunkt for at læse markedsføring, medievidenskab, kommunikation, journalistik og it- rettede uddannelser. 

Sådan søger du optagelse

Søger du om optagelse på et af Niels Brocks gymnasier med start på 1. år i august 2017, skal du søge på www.optagelse.dk.

Vil du skrives på ventelisten til et af Niels Brocks gymnasier, til en kommende 1. års klasse klik her

Søger du om optagelse på et af Niels Brocks gymnasier på 2. år klik her

Søger du om optagelse på et af Niels Brocks gymnasier på 3. år klik her

Hvis du har spørgsmål er du meget velkommen til at kontakte julius@remove-this.brock.dk

Sådan søger du optagelse på Innovationslinjen

Hvis du går i skole

Du skal søge via www.optagelse.dk

Innovationslinjen er markedsorienteret.

Ved ”Vælg hovedkategori” vælger du: markedsorienterede med studieretningsfagene: Afsætning A og Virksomhedsøkonomi A og Innovation C.

I ”Bemærkninger” skriver du, at du ønsker at gå på studieretningen Innovation.

Her kan du se en guide til, hvordan du søger optagelse

Hvis du er over 18 år og ikke går i folkeskole

Hent ansøgningsskema på optagelse.dk

Husk at indsende dit afgangsbevis fra 9. klasse, 10. klasse eller HG.

Studievejledere for Innovationsgymnasiet

Annemarie C. Lüben
Julius Thomsens Plads 10
E-mail: anc@remove-this.brock.dk
Telefon: 23 21 46 92

Helle Weismann
Julius Thomsens Plads 10
E-mail: hew@remove-this.brock.dk
Telefon: 23 21 45 72