Læs EUS i San Diego | 13 uger i Californien

Læs 3 måneder EUS i San Diego og bliv klar til erhvervslivet

Til dig der er student med STX, HTX eller HF og overvejer et sabbatår i udlandet. 

  En erhvervsuddannelse (EUS), som gør dig klar til en elevplads eller et arbejde i erhverslivet

 EUS forløbet kan bruges til din kvote-2 ansøgning 

 Oplev Californien som international student med masser af sociale aktiviteter og mulighed for at møde studerende fra hele verden

 Få øvet dit business-engelsk

 Prisen på 26.000kr inkluderer stort set alt: Fly tur/retur, 3 måneders ophold, undervisning og en dansk lærer, der hjælper dig med at komme på plads

  

Næste afgange til San Diego:

Sommer

Afrejse: 8. maj

Hjemrejse: 8. august 

Tilmeldingsfrist: 5. april 2018     

 

Efterår   

Afrejse: 19. september

Hjemrejse: 19. december 

Tilmeldingsfrist: 8. august 2018

 

Tilmelding til San Diego

 

INFOMØDE

Vi holder infomøde den 22. marts 2018 kl. 17:00-19.00. Hør alt om hvordan du kan komme med til Californien og få stillet dine spørgsmål til studiekoordinator Olav Achton-Gråthen. Mødet finder sted på Linnésgade 2, lokale 101.

INFOMØDE: MELD DIG TIL HER

FÅ EN OPLEVELSE FOR LIVET

Oplev Californien med masser af muligheder til organiserede rejser til blandt andet Las Vegas, Zion National Park, Los Angeles og Palm Springs.

 

UNDERVISNING, EUS OG KVOTE 2

Undervisningen foregår på California International Business University (CIBU), som ligger i hjertet af San Diego.

En erhvervsuddannelse for Studenter (EUS) gør dig klar til en elevplads eller praktikplads inden for kontor, butik, handel eller event. Du får også international erfaring og kan forbedre din business-engelsk, som er en kæmpe fordel hos mange internationale virksomheder, fx Mærsk og Novo Nordisk.

Opholdet er pointgivende til en kvote 2-ansøgning, som kan bruges til at komme ind på dit drømmestudie.

PRISEN

EUS i San Diego koster 26.000 kroner. Du kan få SU under opholdet. Prisen inkluderer: 

 • Rejseforsikring
 • Ophold på studiehotel 13 uger
 • Fly t/r København-San Diego
 • Dansk lærer, der er med de første dage i San Diego for at sørge for, at alt går efter planen
 • Daglig undervisning på California International Business University med fag som virksomhedsøkonomi, informationsteknologi og afsætning
 • Undervisningen foregår i projektforløb, og du bliver undervist af kvalificerede undervisere med baggrund som iværksættere

SU

Studiet i San Diego er SU-berettiget. Får du hjemmeboende SU og vil søge om udeboende SU for perioden i USA, så kan vores studievejleder hjælpe med det.

STUDIEHOTEL

Du vil blive indkvarteret på et studiehotel som hedder Vantiaggo, der ligger 500 meter fra universitetet (se kortet nedenunder). Stedet har en 24 timers check-in/controlled access entry, gratis WiFi, fælles køkken og vaskefaciliteter. Der er toilet og bad på alle værelser. Du skal regne med at dele værelse med en af samme køn.

 

SPØRGSMÅL

Kontakt studiekoordinator Olav Achton-Gråthen på sandiego@remove-this.niels.brock.dk eller ring på 20 15 53 48 (før kl. 17:00). 

 

 HVORDAN ER DET AT LÆSE I SAN DIEGO?

Læs blogposten om en dag i livet af en EUS elev i San Diego HER.

Eller vores top 5 oplevelser i San Diego HER.

 

FAQ:

Hvad er EUS? (tidl. HGS)

Erhvervsuddannelse for Studenter (EUS) har i mange år heddet HG for Studenter (HGS).

Det blev lavet om med EUD-reformen i 2015, hvor uddannelsen skiftede navn fra HGS til EUS, og grundforløbet inden elevplads blev forkortet til 10 uger.

EUS giver mulighed for, at folk med en studentereksamen kan gøre sig klar til en elevplads eller praktikplads inden for kontor, butik, handel eller event (Bemærk! Ønsker du at tage event uddannelsen skal du have en uddannelsesaftale før studiestart i San Diego). Fordi de har en studentereksamen behøver de kun 10 ugers grundforløb inden for områder som salg og service, virksomhedsøkonomi og regnskab.

Tidligere HGS og nu EUS har i årevis været et populært uddannelsesforløb for studenter. Hvert år har Niels Brock over 600 studerende igennem, hvor af flertallet efterfølgende går ud og får en elevplads/praktikplads som kontorassistent, butiksassistent, inden for handel eller event.

I alle årerne har vi også haft populære HGS/EUS-tilbud som fjernundervisning (online) og i San Diego, hvor vi har udvidet opholdet med tre uger til i alt 13 uger.

Hvad kan jeg bruge EUS til?

Du kan bruge dit EUS forløb til enten en praktikplads under 4 retninger (Kontor, Event, Handel, Detail) eller du kan bruge det til din kvote 2, så du kan komme ind hos dit drømmestudie.

Senest på den første skoledag på EUS vælger du én af fire retninger, der afhænger af, hvilken type praktikplads du søger (eller har fået).

De 4 retninger:

Kontoruddannelsen

Som kontoruddannet løser du opgaver på et kontor inden for et bestemt område. Du lærer fx at tage dig af kundehenvendelser, markedsføring, økonomi og informationsopgaver.

Specialerne er administration, advokatsekretær, lægesekretær, offentlig administration, rejseliv, revision, spedition og shipping samt økonomi. En vigtig del af arbejdet går ud på at have kontakt med andre, fx kunder, både mundtligt og skriftligt.

Du bruger IT til en stor del af dit arbejde. Som kontoruddannet kan du arbejde i private virksomheder, interesseorganisationer og indenfor stat, kommune og region.

Handelsuddannelsen

Som handelsuddannet arbejder du med handel mellem virksomheder. Du lærer både om salg, indkøb og logistik.

En vigtig del af arbejdet går ud på at være med til at øge værdien af virksomhedens produkter og services, så de kan sælges videre med fortjeneste. Du lærer at indhente tilbud, sammenligne priser og kvalitet, arbejde med logistik samt at indkøbe varer.

Som handelsuddannet kan du arbejde i handelsvirksomheder eller starte din egen handelsvirksomhed.

Detail-/butiksuddannelsen

Du lærer at vejlede kunder og præsentere varerne, så butikken fremstår indbydende. Du lærer også at købe varer ind og styre et lager og får viden om butikkens økonomi.

Du bliver uddannet inden for en bestemt branche og får et indgående kendskab til de varer, der hører til branchen.

Eksempler på brancher: Kolonial, tekstil, elektronik, sport og fritid eller sko.

Eventkoordinatoruddannelsen

En eventkoordinator planlægger og arrangerer aktiviteter, fx koncerter, fester og bryllupper. Du lærer at udvikle nye ideer og at realisere ideerne i praksis.

En vigtig del af arbejdet går ud på at finde den rette oplevelse, der passer til kundens behov. Det foregår ofte i samarbejde med mange forskellige mennesker. Som eventkoordinator lærer du også om økonomi, booking og kontrakter.

En eventkoordinator kan arbejde i pr-bureauer, feriecentre, forlystelsesparker, storcentre m.m.

Fag på EUS San Diego

Undervisningen er fordelt på grundfag, tværfaglige eksempler og temaprojekter. Det betyder, at du kommer til at arbejde med temaer og emner på tværs af fagområder.

GRUNDFAG PÅ EUS

 • Virksomhedsøkonomi
 • Informationsteknologi
 • Afsætning (Salg og service)

SPECIALEFAG PÅ EUS

I din praktikperiode (hovedforløbet) kan du vælge mellem en række specialefag, der passer til dit hovedområde eller den uddannelsesretning, du har valgt.

SKOLEN SOM ARBEJDSPLADS

Vi opfatter skolen som en arbejdsplads. En del af undervisningen foregår i projektforløb, hvor vi arbejder med opgaver, som ligger tæt op ad det, du vil arbejde med i virkeligheden. Undervisningsformen varierer mellem klasseundervisning, gruppearbejde og individuel opgaveløsning.

FAGLIGHEDEN SKAL VÆRE I TOP

Vi mener, at ansvarlighed, selvstændighed og evnen til samarbejde er lige så vigtig som dine faglige evner.

Praktiske oplysninger

DINE ENGELSK-KUNDSKABER

Som på det traditionelle EUS kræver Niels Brock en bestået studentereksamen eller HF, og hvis du vil med på turen til USA, kræver det samtidig et godt niveau i engelsk. Undervisningen foregår udelukkende sammen med dine danske medstuderende fra Niels Brock. På California International Business University San Diego vil du få undervisning, der ligger tæt op af undervisningen i Danmark.

BOLIGFORHOLD I SAN DIEGO

Du vil blive indkvarteret i et ”studiehotel\studiehostel” , der ligger tæt på Universitetet. Stedet har en 24 timers check-in/controlled access entry, gratis WiFi, fælles køkken og vaskefaciliteter, samt rengøring af værelser. I alle værelser er der TV, mikrobølgeovn, tallerkner/bestik, køleskab, håndklæder. Der er selvfølgelig skrivebord, toilet og bad på alle værelser. Du skal regne med at dele værelse med en af samme køn.

Læs mere om Vantaggio

KRAV OM BIOMETRISK PAS

De amerikanske myndigheder stiller krav om, at pas udstedt efter den 26. oktober 2006 skal være biometriske. Danske pas udstedt efter 1. august 2006 er biometriske.

Husk! Dit Pas skal være gyldigt under hele opholdet. Det er ikke et krav, men en fordel, at dit pas er gyldigt i 6 måneder udover rejsens varighed.

OPTAGELSE

Alle elever der søger om at komme til USA vil blive kontaktet for at komme til interview, som vil foregå på engelsk. Til interviewet vil vi høre lidt nærmere om, hvorfor lige du skal være blandt de heldige, der kommer til USA, samt lidt om dine ambitioner med EUS. Niels Brock vil efter bedste evne prøve at finde de bedst egnede, og de, som vi mener, passer bedst sammen til det internationale EUS.

Det er elever, vi tror, har de rette kvalifikationer til at kunne klare sig på et ophold på en mindre amerikansk uddannelsesinstitution. Vi kan derfor ikke garantere, at alle der ansøger og kommer til samtale, vil kunne komme til San Diego. Vi forbeholder os samtidig retten til at aflyse, hvis mindre end 25 elever tilmelder sig EUS i San Diego.

KRAV FOR AT KOMME MED

•Bestået eksamen fra STX, HTX, HF eller lign.
•Ingen HHX og BA/HA eller højere der giver merit til alle fag på EUS
•Engelsk på A(B)-niveau (skal formulere sig godt i skrift og tale)
•At du er ansvarsfuld, moden og seriøs

SU

Studiet i San Diego er SU-berettiget. Får du hjemmeboende SU og vil søge om udeboende SU for perioden i USA, skal du kontakte vores SU-vejledning.

Pris og omkostninger

Du kan komme til San Diego i 13 uger for 26.000 kroner. 

Det inkluderer rejseforsikring, studiehotel, fly t/r. Niels Brock arrangerer og bestiller rejse og ophold for dig.

Så snart du har fået brev fra administrationen om, at du er optaget på studiet, bliver du bedt om at betale 26.000 kroner. Udover dette skal du betale for depositum til studiehotel ($500 pr værelse) og studievisum (ca. $360).

Ekstra omkostninger, som ikke er inkluderet i grundprisen: 

 • Depositum på studiehotellet Vantaggio ($500 pr. værelse der refunderes før afrejse) 

 • Visum, og de derved forbundne omkostninger til den amerikanske ambassade ($360)

 • VALGFRI: Sociale aktiviteter som campering i naturen, sightseeing, bål på stranden, tur til Los Angeles mm.

Sammen med dit optagelsesbrev vil du modtage yderligere informationer om dette.

 

SU BERETTIGET OPHOLD  

Studiet i San Diego er SU-berettiget med udeboende SU. SU-vejledningen på Niels Brock vil hjælpe med dette.

Ud over dette skal du regne med ca. $20-40 om dagen til mad. Prisen er regnet ud fra varieret mad, med lidt af den usunde, men alligevel billige fastfood, bøffer, brød og pålæg. Dette kan gøres væsentligt billigere ($10-15 pr dag), hvis man bruger køleskabet/mikrobølgeovnen på værelset.

ÆNDRINGER/AFBESTILLING

- Ændring af antallet for studieopholdet i San Diego kan påvirke forudsætninger for prisens sammensætning, idet den er baseret på et minimum af 25 elever. Efter indbetaling af studieopholdet er aftalen bindende og efterfølgende ændringer vil altid være forbundet med omkostninger. 

- Ændring af bestillingen mindre end 35 dage før afrejse koster et gebyr på 75% af studieopholdets pris.

- Ændring af bestillingen mindre end 21 dage før afrejse betragtes som annullering og koster 100% af studieopholdets pris. 

- Hvis der ikke er nok tilmeldinger til at starte hold, 7 dage inden tilmeldingsfristen udløber, bliver klassen ikke oprettet. Hvis Niels Brock aflyser studieopholdet , vil du hurtigst muligt få besked. 

AFBESTILLINGSFORSIKRING

Niels Brock har ikke tilkøbt en afbestillingsforsikring, så ønsker du det, skal du selv tilkøbe det. Man kan bl.a. købe afbestillingsforsikring hos Gauda.

VISUM

Det er vigtigt at vide, at du selv er ansvarlig for, om du har gyldigt pas og visum, inden rejsen til San Diego. Niels Brock betragter ikke et manglende pas eller visum som grundlag for at ændre studieopholdet eller annullere det. 

Niels Brock tilbyder i god tid et visummøde, PDF guide, I-20 (bevis på, at du skal gå på CIBU) og en proof of finance (hvor der står, at I har betalt for fly t/r San Diego, forsikring og housing). 

Niels Brock anbefaler, at du ansøger om visum og får en tid til interview umiddelbart efter din afhentning af den originale I-20 hos Niels Brock. Dette tidspunkt bliver oplyst på et visummøde efter optagelsesfristens udløb.

Du skal selv betale for et digitalt + papirbillede til den amerikanske visumansøgning. Reglerne for størrelse og kvalitet er ret specielle set med danske øjne. Sammen med dit optagelsesbrev vil der derfor være en instruktion, der fortæller, hvordan dette billede skal se ud.

Andre datoer til San Diego 2018

På disse tidspunkter kan du komme med til San Diego:

 

 

Sommer 2018

Fra d. 8. maj til  8. august 2018.

Frist for tilmelding er 5. april 2018.

Infomøde: 22 marts 2018.

 

 

Efterår 2018

Fra d. 19. september til d. 19. december 2018

Frist for tilmedling er 8. august 2018

Infomøde: 21. juni 2018 og 8. august 2018.

Kontakt og informationsmøder

INFORMATIONSMØDER

 

Informationsmøder i 2018:

 • 22. marts 
 • 21. juni 
 • 16. august 

 

Du kan kontakte studiekoordinator Olav Achton-Gråthen på sandiego@remove-this.niels.brock.dk eller 2015 5348 (før kl. 17.00).

Eller Rikke Kobberø til voksenvejledning: voksen.vejledning@remove-this.brock.dk

Læs mere om California International Business University på deres hjemmeside: www.cibu.edu

Infomøde

Vi holder infomøde den 22. marts 2018 kl. 17:00-19.00. Hør alt om hvordan du kan komme med til Californien og få stillet dine spørgsmål til studiekoordinator Olav Achton-Gråthen. Mødet finder sted på Linnésgade 2, lokale 101.

INFOMØDE: MELD DIG TIL HER

Få et glimt af livet i San Diego:

Har du spørgsmål til opholdet i San Diego?  

 

Kontakt studiekoordinator Olav Achton-Gråthen